פטריות מהוות חלק חשוב מאסכולות שונות ברפואה הטבעית והמסורתית, והן מוכרות ברחבי העולם כבעלות סגולות ריפוי רבות.
לאורך השנים, השימוש בפטריות התרחב גם לתחום הרפואה המשלימה, בעיקר בהקשר למניעה וטיפול במחלת הסרטן. מהשיטות המסורתיות ברפואה הסינית ועד למחקרים מדעיים עכשוויים, הפטריות זוכות להכרה רחבה בזכות יכולתן לסייע לגוף להימנע ממחלות ולהתמודד איתן,
מסורות ומחקרים על הפטריות במניעת סרטן
בתרבויות רבות, בעיקר באסיה, פטריות משמשות כחלק בלתי נפרד מהתפריט התזונתי. באזורים מסוימים במזרח, מחקרים תצפיתיים מצאו כי שכיחות הופעתם של סוגי סרטן שונים נמוכה יותר באוכלוסיות שבהן פטריות נצרכות באופן קבוע, בהשוואה לאוכלוסיות שלא משלבות פטריות בתפריט היומי שלהן. מחקרים אלו מצביעים על כך שהפטריות עשויות להוות כלי חשוב במניעת סרטן, וזאת מעבר לתרומתן הכללית לבריאות.
המדע המודרני והמחקר הרפואי החלו לבחון את תפקידן של פטריות בתחום הרפואה, במיוחד בטיפול בסרטן, בעשורים האחרונים. אחת ההתפתחויות המרכזיות בתחום זה הייתה בשנת 1977, כשביפן נרשמה תרופה בשם KRESTIN המבוססת על פוליסכרידים מפטריית הקוריליוס (טרמטס). תרופה זו נועדה לטיפול בסרטנים של מערכת העיכול, ריאות ושד.
ב-1985 נרשמה תרופה נוספת, LENTINAN, המופקת מפטריית השיטאקה, לטיפול בסרטן הקיבה. בשנים האחרונות נוספו לתחום תרופות נוספות, כולן מבוססות על פטריות מרפא. מחקרים רבים הראו כי השימוש בפטריות יכול לסייע הן בטיפול והן במניעת התפתחות של סוגי סרטן שונים.
פטריות כמניעה לסרטן
בפטריות מרפא קיימים רכיבים ייחודיים הפועלים להשפיע על מערכת החיסון של הגוף. בניגוד לתרופות הקונבנציונליות, לפטריות אין השפעה ישירה על התאים הסרטניים עצמם, אלא הן "מלמדות" את מערכת החיסון לזהות תאים בלתי תקינים ולהגיב אליהם. בזכות תכונה זו, נטילה יומית של פטריות עשויה לסייע לגוף במניעה של סוגי סרטן שונים. המחקרים מראים כי הפטריות תורמות לחיזוק מערכת החיסון, ובכך הן מגבירות את יכולת הגוף להילחם במחלות שונות, כולל סרטן.
שילוב של פטריות עם טיפול קונבנציונלי
בעשורים האחרונים, נערכו מחקרים רבים על השפעתן של פטריות מרפא כשהן נלקחות במקביל לטיפולים קונבנציונליים כמו כימותרפיה, הקרנות, טיפולים ביולוגיים ואימונותרפיים. המחקרים גילו כי שילוב זה יכול לסייע למטופלים להתמודד בצורה טובה יותר עם המחלה ועם הטיפולים הנלווים לה. נכון להיום, אין עדויות לכך שהשימוש בפטריות מפריע או משבש את הטיפולים הקונבנציונליים, מה שהופך את הפטריות לכלי עזר בטוח לשימוש במהלך הטיפול בסרטן.
בנוסף, נמצא כי פטריות מרפא מסייעות בחיזוק רמת האנרגיה והחיוניות של המטופלים. הן תורמות לשמירה על רמות נאותות של תאי דם לבנים, מצמצמות תופעות לוואי של הטיפולים כמו פצעים בפה, בחילות, תשישות וכאבים. השימוש בפטריות עוזר להתאוששות מהירה יותר לאחר הטיפולים, תומך באיזון מערכת העיכול, תורם לאיזון אנמיה ומפחית את הסיכון לזיהומים. כמו כן, מחקרים הראו כי שילוב פטריות מרפא יכול לסייע בצמצום הסיכוי להישנות של מחלת הסרטן.
התאמה אישית של טיפול בפטריות
אציין כי השימוש בפטריות מרפא חייב להיעשות בצורה מותאמת אישית, בהתאם למצבו הבריאותי של המטופל. הרכב הפטריות שיינתן צריך להיות מותאם לסוג הסרטן ממנו סובל המטופל, למאפייני המחלה, לטיפול הקונבנציונלי שהוא עובר ולבדיקות הדם שלו. התאמה זו צריכה להתבצע על ידי מטפל מוסמך שלמד טיפול באמצעות פטריות, או בשמו המקצועי – מיקותרפיה. ההרכב עשוי להשתנות במהלך הטיפול ולאחריו, בהתאם להתקדמות הטיפול ולמצב הבריאותי של המטופל.
פטריות מרפא מציעות תחום מרתק של שילוב בין הטבע והמדע, המשלב סגולות ריפוי מסורתיות עם מחקר רפואי מתקדם. בעידן שבו החיפוש אחר טיפולים טבעיים ובטוחים הולך וגובר, נראה כי הפטריות מציעות כלי עזר יעיל ומבטיח הן במניעת מחלות והן בטיפול בהן.
למחלקת המוצרים המסייעים להתמודדות מחלת הסרטן – לחץ כאן